Importanța alimentației sănătoase
Alimentele de bază obișnuite care trebuie folosite într-o dietă sănătoasă sunt cartofii, pâinea, pastele, orezul și cerealele. De aceea va recomandam Rețete de Mâncare Sănătoasă
Cartofii : un aliment de bază nutritiv și versatil
Cartofii au foarte mult potasiu, vitamina C si fibre. Care sunt enorm de benefice. Pot fi gătite într-o varietate de moduri, cum ar fi coacere, fierbere sau prăjire, pentru a face o garnitură sau fel principal gustoasă și hrănitoare.
Cerealele integrale: cheia unei diete echilibrate
Pâinea, cu pastele și cu orezul, la fel sunt bune de carbohidrați, care oferă organismului energia de care are nevoie.Pâinea integrală, pastele și orezul sunt deosebit de hrănitoare, deoarece au mai multe fibre și nutrienți decât alternativele rafinate .De asemenea, este o idee bună să fii atent la mărimea potiilor atunci când mănânci aceste alimente , deoarece consumul in exces poate duce la creșterea în greutate.
Fulgi de cereale: o opțiune de mic dejun convenabilă și nutritivă
Fulgii de cereale cum sunt Musli Igelosa preparați acasă, sunt o opțiune de mic dejun rapid și sănătos. Sunt făcute din cereale naturale și sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. Cu toate acestea, este esențial să evitați cereale cu conținut ridicat de zahăr, mai bine alegeți în schimb pe cele cu un conținut scăzut de zahăr. Dacă dorești ceva dulce și sănătos încearcă să gătești gogoșii perfecți de post
Încorporarea alimentelor de bază într-o dietă sănătoasă
Când e vorba de o dietă sănătoasă, este vital să alegeți alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele, proteinele slabe și cerealele. Asigurați-vă că consumați nutrienții de care aveți nevoie, pentru a vă menține o sănătate bună, incluzând și legume zarzavaturi fructe într -o dietă echilibrată. Așadar cartofii, pâinea, pastele, orezul și fulgii de cereale pot face parte dintr-o dietă sănătoasă atunci când sunt consumate cu măsură și când sunt asociate cu alte alimente bogate în nutrienți. Este important să alegeți variante de cereale cu zahar mai puțin și să fiți atenți la mărimea porțiilor, pentru a nu consuma prea multe calorii. Mai ales când e vorba de alimentație in timpul sarcinii
Rolul cartofilor, pâinii, pastelor, orezului și fulgilor de cereale într-o dietă nutritivă.
Deci, în concluzie, alimente precum cartofii, pâinea, pastele, orezul și fulgii de cereale pot fi toate incluse într -o dietă sănătoasă dacă sunt consumate cu moderație și în combinație cu alte mese bogate în nutrienți, uite faceți o combinație cu o salată grecească simplă. Este esențial să alegeți soiurile din cereale integrale ale acestor alimente și să acordați atenție cantităților de porții pentru a preveni supraalimentarea.
Cartof, piine, paste fainoase, orez si fulgi de cereale
Aceste alimente sint bogate in amidon; consumul zilnic va ofera energia de care aveti nevoie; nu ingrasa decit daca
sint gatite sau servite cu grasime; contin proteine, vitamine si substante minerale; ar trebui sa constituie
ELEMENTUL PRINCIPAL al celor mai multor mese ( ideal ar fi sa constituie baza oricarei mese); daca puteti,
alegeti piine integrala deoarece contine fibre vegetale ( acestea previn constipatia si tulburarile intestinale). cartofii
sint o sursa excelenta de vitamina C ( mai ales gatiti in coaja ) si impreuna cu alimentele bogate in fier ajuta la
prevenirea anemiei; mincati in fiecare zi cantitati mai mari de cartofi, piine, orez, paste fainoase si fulgi de cereale.
Sursa:
Centrul National de Promovare a Sanatatii si Programe - Institutul de Management al Serviciilor de
Sanatate.
Trimiteți un comentariu