evomag.ro%20

Tort cu lapte de pasăre.



 Tort cu lapte de pasăre.


Tort cu lapte de pasăre în vremea apusă era una dintre cele mai dorite delicii. Era imposibil să-l cumperi doar - doar să-l „obținem”, după ce stăteam într-o coadă uriașă într-o patiserie. Un pic de istorie despre această rețetă, cum am găsit și eu într-o carte.

 Rețeta prăjiturii a apărut în Uniunea Sovietică într-un mod destul de bizar. În anii 30 ai secolului XX, ciocolata a început să fie produsă în Polonia, a cărei bază era o masă de aer asemănătoare cu bezele. Nu erau ca oricare alții, s-au bucurat de un succes fără precedent la cumpărători, așa că au primit numele de „Tort cu lapte de pasăre"

Deci primim dulciuri!


Tort cu lapte de pasăre.


Sfaturi Utile

Stropiți straturile de prăjitură de biscuiți cu lapte de pasăre cu o cantitate mică de orice lichior de cremă și adăugați 2-3 linguri. l. în cremă: gustul desertului va deveni mai interesant.

Tort cu lapte de pasăre puteți face nu doar un clasic dreptunghiular, ci și rotund. Sau chiar porționat! Doar decupați cercuri cu un anumit diametru din prăjiturile cu biscuiți, aranjați-le în forme mici detașabile și întindeți crema deasupra.



Ingrediente pentru Tort cu lapte de pasăre.


Pentru blat:

  • ouă - 4 buc.
  • zahăr - 200 g
  • zahăr vanilat - 1 linguriță
  • făină - 160 g + puțin mai mult pentru pregătirea formei
  • sare - pe vârful unui cuțit
  • unt pentru ungerea formei - 10 g


Pentru glazura:

  • ciocolata neagra (minim 60% cacao) - 150-200 g
  • unt - 50 g


Pentru crema:

  • amidon de cartofi - 1 lingura. l.
  • apă de băut - 180 ml
  • ouă - 10 buc.
  • zahăr - 400 g
  • zahăr vanilat - 3 lingurițe
  • lapte - 250 ml
  • unt - 300 g
  • gelatină - 40 g



Modul de Preparare pentru Tort cu lapte de pasăre.


Pasul 1




Pregătiți aluatul pentru blat - baza prăjiturii de lapte de pasăre. Bateți ouăle cu un mixer cu zahăr obișnuit și vanilat până se obține o masă pufoasă de consistență omogenă.


Pasul 2


Tort cu lapte de pasăre.


Cerneți făina cu sare și adăugați ouăle. Se amestecă repede. Ungeți o tavă de copt cu ulei și stropiți cu făină.


Pasul 3


Tort cu lapte de pasăre.


Se toarnă aluatul pentru baza prăjiturii în tavă și se netezește cu un cuțit. Inaltimea stratului trebuie sa fie de 1 cm.Se coace pana se rumeneste la 180°C timp de 10-15 minute.


Pasul 4


Tort cu lapte de pasăre.


Lăsați blatul să se răcească complet.

 Îl poți lăsa peste noapte, acoperit cu un prosop umed. 

Tăiați apoi baza prăjiturii cu lapte de pasăre în 2 straturi.


Pasul 5


Tort cu lapte de pasăre.


Se diluează amidonul cu 30 ml apă (asigură-te că nu există cocoloașe). Într-un castron adânc rezistent la căldură, bate gălbenușurile cu 200 g de zahăr obișnuit și vanilie.


Pasul 6


Tort cu lapte de pasăre.


Se toarnă laptele și se amestecă. Adăugați amidon. Se amestecă din nou bine. Puneti vasul intr-o baie de apa fierbinte si amestecați continuu, pana se ingroasa.


Pasul 7


Tort cu lapte de pasăre.


Scoatem vasul cu crema de tort din apa fierbinte si lasam sa se raceasca complet. 

Tăiați untul cubulețe și lăsați 30 de minute la temperatura camerei. 

Pe urmă cu un mixer o mixați complect.


Pasul 8


Tort cu lapte de pasăre.


Se toarnă gelatina cu 150 ml apă și se lasă 20 de minute să se umfle. 

Apoi se dizolvă cu apă fierbinte. Se strecoară printr-o sită fină, astfel încât să nu fie cocoloașe.


Pasul 9


Tort cu lapte de pasăre.


Albusurile pentru crema de lapte de pasare se bat cu 200 g zahar pana se formeaza varfuri tari. Apoi, în timp ce amestecați, turnați gelatina ușor răcită într-un jet subțire. Crema trebuie să dobândească o consistență uniformă.


Pasul 10


Tort cu lapte de pasăre.


În porții mici, bătând constant cu mixerul la viteză medie, adăugați masa de ou-unt pregătită anterior. Crema pentru tortul laptele de pasare este gata.


Pasul 11


Tort cu lapte de pasăre.


Puneți un strat din blat într-o tavă adâncă de dimensiunea potrivită. Se toarnă crema. Acoperiți cu grijă cu al doilea blat și puneți tortul la frigider pentru 5 ore.


Pasul 12


Tort cu lapte de pasăre.


Pentru glazura prajiturii cu lapte de pasare topeste ciocolata cu unt in baie de apa sau in cuptorul cu microunde. Transferați cu grijă tortul din tavă pe o farfurie. Stropiți cu glazură și dați la frigider pentru 1 oră.


Timp de pregatire     - 6 h

timp de gătit              - 2 h 30 min

Porții                           - 12


Numărul de calorii    - 681,8 kcal

Proteine                      - 12,9 g

Grasimi                       - 37,5 g

Carbohidrați               - 72,8 g

O sursă: Deli Books: despre dulciuri


Cu drag! Rețete de mâncare sănătoasă 


0 Comentarii

Trimiteți un comentariu

Post a Comment (0)

Mai nouă Mai veche