Gogosile perfecte de post retete sanatoase
Este o rețetă cu vechime pe care o făcea și bunica și mama, iar acum și eu.
Bineînțeles, este îmbunătățită pe ici, pe colo cu coajă de lămâie și de portocală rasă,ulei
de primă presă, zahăr vanilat, suc carbogazos și scorțișoară. Este o rețetă cu vechime pe care o
făcea și străbunica mea, ulterior bunica și mama, iar acum și soția.
Ingrediente pentru reteta sanatoasa de gogosi perfecte de post:
Click pe imagine pentru ingredientele pentru reteta si suplimente nutritive BIO
- 600 g făină
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 50 ml apă călduță
- 25 g drojdie proaspătă
- 50 g margarină topită
- 5 linguri de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 250 ml sifon (sau suc carbogazos, mie imi
place cu suc de portocale)
- Coaja rasă de la o lămâie și o portocală
- 50 ml ulei
Modul de preparare la reteta sanatoasa de gogosi de post:
Profita de reduceri!
Se frământă o maia din puţină făină, drojdie dizolvată în 50 ml de apă călduţă, o linguriţă de zahăr şi sare și se lasă la dospit.
După ce a dospit se pun celelalte ingrediente, se frământă timp de 10 minute şi se lasă aluatul la crescut acoperit cu o folie alimentară şi un prosop până când îşi dublează volumul.
Se întinde aluatul în foi groase de 1 cm şi se decupează gogoşile cu un pahar.
Eu am actualizat reţeta şi o facem inele.
Se încinge uleiul în care punem gogoşile la prăjit. După ce prind culoarea specifică, se scot pe un şervet şi la final se dau prin miere cu scorţişoară sau zahăr pudră (după preferinţă).
Este o reţetă foarte practică şi rapidă de post.
Poftă bună!
Trimiteți un comentariu