evomag.ro%20

Salata clasica greceasca

Salata clasică grecească

Cum Gătesc Salata Clasică Grecească

Tu știi ce este cu adevărat această salată? Hai să îți explic după ce am citit o zi despre ea.
Salata clasică grecească este o rețetă din bucătăria grecească care este populară în întreaga lume. 
Poți să o faci foarte delicioasă cu legume crude, brânză feta  si măsline sărate! 
Salata asta va fi, fără indoială, savurată de intreaga familie. 
Dar tu știi ce diferențiază o adevărată salată grecească clasică? 
În această postare de pe blog, îți voi explica istoria și ingredientele tradiționale ale salatei grecești clasice, precum și câteva sfaturi.

Ce face o salată grecească clasică?


Salata mai este cunoscută și sub denumirea de salata Horiatiki , dar mai recent este cunoscută sub numele de Salată Greceacă Clasică . 
Este o salată simplă, cu puține ingrediente, dar este foarte aromată și își are originea în satele rurale grecești.
Este făcut în mod tradițional cu roșii coapte, castraveți, ceapă roșie și ardei gras peste care se pune ulei de măsline și oțet de vin roșu .
Salata este apoi acoperită cu brânză feta mărunțită, măsline și, dacă se dorește, oregano uscat .
Îți recomand să gătești și Gogoși Perfecte de Post, sunt delicioase.

Utilizarea ingredientelor proaspete este un avantaj semnificativ și este una dintre caracteristicile distinctive ale unei salate tradiționale grecești. Roșiile, castraveții și ardeiul gras sunt toate legume de vară, dar majoritatea sunt disponibile și în magazine în timpul iernii. 
Folosind ingrediente proaspete, mai ales dacă avem propria noastră grădină, ne asigură că salata este aromată și gustoasă .

Un alt avantaj al salatei tradiționale grecești este simplitatea acesteia.
Este o opțiune rapidă și ușoară pentru un prânz ușor sau o cină, cu puține ingrediente și o preparare  simplă .
Combinația de legume crude , brânză feta și măsline sărate creează un profil de aromă care aproape că nu necesită condimente sau adaosuri.

Istoria salatei grecești clasice


După cum sugerează și numele, salata clasică grecească este din Grecia antică și are o istorie lungă și bogată.
Salatele erau o garnitură populară la mese, iar legumele și ierburile crude erau elementele de bază ale dietei grecești antice.
Salata Horiatiki, așa cum este cunoscută și în Grecia, își are originea în satele rurale, unde produsele proaspete erau la fiecare casa aproape.

Salata tradițională grecească era consumată de obicei ca o gustare ușoară sau ca garnitură cu carne de miel sau capră la grătar.
Acum este mai des servit ca fel principal, frecvent cu pâine si pui la grătar sau mai nou... cu fructe de mare. Mulți dintre noi comandă frecvent o salată tradițională grecească în restaurante și de fiecare dată suntem șocați de cât de diferit este preparat acest fel de mâncare, chiar și de bucătari instruiți.

Adevărata aromă, care este oferită de roșiile suculente, măslinele delicioase și cea mai delicată feta untoasă preparată din cel mai proaspăt lapte natural, este cunoscută doar de cei care au mâncat-o pe teritoriul Eladei Antice. 
Cuvântul grecesc pentru această salată, „horiatiki”, care înseamnă „sat”, face ca totul să pară minunat de simplu, dar impresiile gastronomice sunt incredibile! 
Drept urmare, dacă decideți să faceți acest fel de mâncare acasă, căutați cele mai coapte și proaspete legume, brânză feta sau altă brânză de înaltă calitate, precum și uleiul de măsline extravirgin, care este crucial pentru prezentarea aromelor și a parfumurilor .
Și dacă îți place mâncarea sănătoasă ia încearcă și Chiftele Vegan cu Ciuperci 

Ingrediente pentru salata clasică grecească 


 - 2 castraveți medii,
 - 1 ardei gras roșu,
 - 1 ardei galben dulce,
 - 250 g roșii cherry,
 - 1/2 ceapă roșie,
 - 225 g brânză,
 - 100 g măsline Kalamata,
 - 2 căței de usturoi,
 - 1 lingură oregano uscat,
 - 1/2 linguriță muștar,
 - 60 ml oțet de vin roșu,
 - 1 lingură sare de mare,
 - 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
 - 125 ml ulei de măsline

Modul de preparare pentru salata clasica greceasca


1. Spălați și uscați castraveții pentru salata grecească . 
Tăiați castraveții pe lungime, îndepărtați semințele, și tăiații în felii groase de 5-6 milimetrii.
Tăiați pătrățele de 1,5 cm din ardei .

Tăiați castraveții și ardeii

2. Pe urmă spălați roșiile cherry și uscați-le. 
Pe urmă tăiem roșiile cherry în jumătate. 
Curățați ceapa și tăiați-o rondeluțe  subțiri. 
Combinați toate ingredientele într-un bol mare și amestecați.

Tăiați ceapa rondele și roșiile

3. Pregătiți dressing pentru salată. Tocăm mărunt usturoiul. 
Bateți usturoiul, oregano, muștarul, oțetul, sarea și piperul într-un castron mic. 
În timp ce bateți, turnați treptat uleiul de măsline. 
Se toarnă dressingul peste salată, se amestecă.

Dresing pentru salata greceasca clasică

4. Tăiați brânza în cuburi cam de 1,5 cm. 
Scoateți supărările de sâmburi din măsline. 
Puneți brânza și măslinele pe salată, și amestecați. 
Se lasă la temperatura camerei aproximativ 30 de minute, apoi se serveste.

Ulei de măsline peste salata clasică grecească

Sfaturi utile

Dacă castraveții proaspeți pe care îi puneți în salata grecească sunt de dimensiuni mici sau medii și semințele din ei sunt mici și fragede, nu îndepărtați mijlocul, punel așa întreg.

O salată clasică grecească este de obicei îmbălsămată cu ulei de măsline si puțin oțet de vin. 
Eu mi-am luat câteva libertăți cu rețeta de sos, condimentând-o cu muștar și usturoi. A ieșit foarte picant!

Timp de pregătire pentru salata clasică grecească

Preparare - 30 de minute
Servire      - 4

Informații nutriționale pentru salata grecească clasică 

Calorii              - 482,7 Kcal
Carbohidrați     - 12,4 g
Fibre             - 3 g
Proteine     ​​- 9,5 g
Grăsimi             - 43,7 g

               www.hechicerafit.com

Dacă aveți nevoie de mai multe rețete, verificați mai jos





0 Comentarii

Trimiteți un comentariu

Post a Comment (0)

Mai nouă Mai veche