Unii oameni pun și pliculete de supă, este obișnuit ca gălbenușurile de ou crude să fie strecurate în boluri. Fiecare dupa preferinte. Eu am pus bucati mai mari.
Click pe imagine pentru ingredientele pentru reteta si suplimente nutritive BIO
- carne macra (350-400 gr.),
- ceapa (1 buc.),
- morcov (1 buc.),
- oase de vitel (2-3 buc.),
- oua (1buc.),
- supa de carne (2l)
Profita de reduceri!
Se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert intr-o oala, "vezi oale".
In aceasta supa se adauga carnea bine
spalata, taiata bucatele mici cu un cutit bun "vezi cutite"sau tocata, si oasele dupa ce supa a dat in clocot si s-a ridicat spuma, se adauga zarzavatul curatat si spalat.
Se lasa sa se fiarba la foc potrivit 1 1/2 ora.
Cind totul este bine fiert (carnea si zarzavatul), se da oala "vezi oale" jos de pe foc, se strecoara si se limpezeste, adaugind in supa strecurata doua albusuri de ou nebatute.
Se aseaza oala din nou la fiert si se bate usor cu telul.
In acest timp, se formeaza pe deasupra un fel de
spuma care stringe toate particelele solide din supa, albusul se ingheaga, iar supa ramine limpede.
Se da jos oala de pe foc si se trece supa printr-o strecuratoare pe care se aseaza o bucata de pinza deasa.
Dupa ce supa s-a racit, se stringe toata grasimea care s-a format deasupra.
Se incalzeste din nou "vezi cuptoare" si se toarna fierbinte in cesti.
Trimiteți un comentariu