Oricine iubește limba se simte liber să încerce această supă, este simplă, revigorantă și delicioasă.
Ablația limbii durează puțin mai mult, dar dacă o pregătim în avans, gătirea supei în sine nu mai este atât de lungă.
Click pe imagine pentru ingredientele pentru reteta si suplimente nutritive BIO
- morcov (2 buc.),
- praz,
- patrunjel,
-varza (1-2 frunze),
- rosii (2-3 buc.),
- piper,
- sare,
- apa,
- limba de vaca (500-600 gr.),
- pastarnac (1 buc.).
Profita de reduceri!
Se spala bine limba intr-o oala (vezi aici oale) de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii.
Se clateste apoi in apa rece, se opareste in apa clocotita intr-o oala (vezi aici oale) si chiar se lasa sa dea 2-3 clocote,
dupa care se jupoaie, inlaturind toata pielita in care este imbracata limba.
Limba astfel curatata si limpezita in apa rece se aseaza intr-un vas (vezi vase)cu apa fierbinte, la foc.
Dupa ce a dat in clocot, se stringe toata spuma care s-a format pe deasupra, apoi se adauga o lingura de apa rece, care ajuta la formarea spumei.
Se stringe din nou si se repeta aceasta operatie de cite ori este nevoie.
Se lasa supa sa fiarba in oala (vezi aici) incet, la un foc potrivit, si, cind nu se mai formeaza spuma, se adauga ceapa si zarzavatul curatat, spalat si crestat in patru cu un cutit, (vezi cutite).
Se acopera vasul cu un capac pentru ca supa sa nu scada prea mult, lasind intr-o parte o mica deschizatura pe unde sa iasa aburii.
Rosiile, curatate de simburii si pielite, se taie in felii cu un cutit (vezi cutite) apoi se adauga impreuna cu boabele de piper cind limba este aproape fiarta.
Se lasa sa mai fiarba 15 -20 min. cind, fiind gata, se ia de pe foc si se lasa sa se limpezeasca.
Se strecoara apoi jumatate din cantitate intr-o
cratita (vezi cratite de calitate), in care se fierbe garnitura cu care supa va fi servita la masa ( galuste, orez si gris).
Dupa ce garnitura este fiarta, se rastoarna supa in castron, iar pe deasupra se presara patrunjel tocat
Servire:
Limba se serveste la masa taiata in felii, cu hrean pe deasupra sau cu un sos picant.
Trimiteți un comentariu