evomag.ro%20

Roșii Umplute cu Orez și Ciuperci, Rețete Sănătoase

Roșii Umplute cu Orez și Ciuperci, Rețete Sănătoase


Roșii Umplute cu Orez și Ciuperci. Rețete Sănătoase 


Daca va place orezul si vreti ceva diferit incercati aceasta reteta, eu o fac foarte des este o reteta simpla cu ingrediente putine si foarte usor de facut. 

Puteti adauga si alte ingrediente pe care le aveti prin frigider, aceasta este reteta de baza, dar poate fi modificata, dupa gusturi si preferinte.

Servește acest fel de mâncare vegetarian cald sau rece, ca fel principal, ca aperitiv sau chiar ca garnitură. Indiferent, este bogat în proteine, cu conținut scăzut de carbohidrați și delicios.

 Deși cea mai mare parte a pulpei este scoasă și aruncată (eu am mancat-o pe a mea!), roșiile își păstrează suculenta. Savurați-le cu umplutura de ciuperci.

Ingrediente pentru Roșii Umplute cu Orez și Ciuperci, Rețete Sănătoase 


  •  10-12 rosii medii.
  •  1 ceapa mare.
  •  1 morcov.
  •  1 cana de orez.
  •  1 cutie ciuperci (400gr).
  •  branza rasa(parmezan,cascaval) de   pus deasupra.
  •  supa de zarzavat.
  •  4 linguri ulei de masline. (floarea-soarelui)
  •  patrunjel tocat.
  •  sare.
  •  piper.

Pentru sos:

  •  apa(1/2 cana).
  •  2-3 rosii curatate de pielita.
  •  2 linguri ulei.
  •  praf de usturoi (sau usturoi tocat marunt).
  •  sare.

Modul de Preparare pentru Roșii Umplute cu Orez și Ciuperci, Rețete Sănătoase 


  1. Eu am preparat jumatate de compozitie ,pentru 6 rosii .Se taie rosia in partea unde a fost codita, se scoate miezul cu semintele, se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.
  2. In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras, se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca , se stinge cu supa de zarzavat. Se lasa sa dea 2-3 clocote, se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) si apoi ciupercile tocate si scurse de ulei (daca sunt cele conservate in ulei), se tine alte 5 minute, se adauga sare, patrunjelul.
  3. Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa. Se umplu rosile, se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut din apa, ulei, sare, rosile curatate de pielta si tocate marunt, praf de usturoi (usturoi), tinute pe foc maxim 10 minute.Deasupra rosiilor se presara putina branza rasa.
  4. Se dau la cuptor 15 minute la foc mic.
  5. Daca dorim le servim cu putin patrunjel tocat deasupra. Se servesc calde dar sunt bune si reci.
  6. Daca nu punem deasupra branza rasa, devine o mancare de post.


Vă Recomandăm și următoarele bloguri interesante:



Trendia - (imbracate la moda)
Full Audiobooks Free - ( ofera gratuit 30 de zile sa descarci gratuit carti de Top de pe Amazon)
Afacerea Bani pe Net ( inveti cum sa iti faci un blog gratuit)


Nu Uita De Un Like Si O Distribuire!!!



0 Comentarii

Trimiteți un comentariu

Post a Comment (0)

Mai nouă Mai veche