Reteta de mancare sanatoasa, spaghete cu legume si migdale
Aceste spaghete sunt foarte gustoase, delicioase, sănătoase şi
uşor de preparat pentru perioada de post.
Ingrediente pentru reteta de mancare sanatoasa, spaghete cu legume si migdale
- 4 ardei grași roşii
- 4 cepe mari
- 300 g ciuperci mari
- 1 lingură de condiment legume
- 100 g măsline negre
- 300 g migdale
- 2 morcovi potriviți
- 1/2 linguriță de oregano
- Pătrunjel pentru decor
- 400 g sos de roşii
- 400 g spaghete fără ou
- 1/2 linguriță de tarhon
- 6 linguri de ulei de măsline
- 2 căpățâni de usturoi
Doriti sa preparati reteta sanatoasa? Cumparati produsele de mai jos pentru reteta.
Mod de preparare reteta de mancare sanatoasa, spaghete cu legume si migdale.
Spaghetele se vor pune la fiert în potrivită, cu apă şi
sare. Când sunt gata se va turna peste ele o cană de apă şi se
vor lăsa să se răcească, astfel vor deveni mai albe şi pufoase.
Când s-au răcit le vom trece printr-o strecurătoare și le vom
lăsa să se scurgă. Între timp vom curăța şi spăla legumele,
după care le vom toca mărunt şi delicat (ciupercile, ceapa,
morcovul și ardeiul). Într-o tigaie vom pune cele șase linguri
de ulei de măsline sau ulei Unisol și vom căli rând pe rând
legumele pentru a căpăta o culoare aurie, vom pune
ciupercile, măslinele tocate mărunt, usturoiul tăiat mărunt
şi cele 300 de grame de migdale. Peste compoziţia obţinută
vom pune o lingură de condiment legume, oregano, tarhon,
sare şi piper după gust. Amestecăm din când în când uşor în
tigaie şi le lăsăm încă 5 minute, după care vom pune sosul de
roşii.
Când sunt gata le punem pe o farfurie - un rând de spaghete
şi deasupra compoziţia de legume cu migdale - și vom decora
cu pătrunjel.
Trimiteți un comentariu