Plăcinta delicioasă cu zucchini, retete sanatoase
Zucchini-ul reprezintă pentru mine o legumă de vară versatilă, sănătoasă și gustoasă care poate fi preparată într-o mie de moduri. În mâncăruri, acesta poate înlocui o mulțime de alimente nesănătoase, astfel încât trebuie să-l savurezi și să-l introduci în felurile de mâncare pe care le prepari. Gustul excelent al acestora te va încânta, în plus are efecte benefice asupra digestiei. Încearcă această rețetă cu zucchini gustoasă și sănătoasă în combinație cu brânză și ouă.
Plăcinta delicioasă cu zucchini este dovada faptului că nu ai de ce să prepari doar prăjituri grele cu multă făină, ci și mâncăruri sănătoase, simple și ușoare. Brânza joacă un rol delicios în această rețetă, se topește printre zucchini și creează straturi crocante, astfel încât această mâncare cu zucchini e și mai irezistibilă pentru papilele tale gustative.
În ceea ce privește brânza, poți folosi mozzarella dată pe răzătoare, e minunată la cuptor, sau parmezan, care are un gust caracteristic, mai sărat.
Această plăcintă dietetică cu zucchini şi brânză te va surprinde în mod plăcut! E foarte uşor de preparat, imposibil de rezistat şi nu este greu de digerat. Îți va face plăcere să afli că această mâncare are un conținut mai ridicat de proteine, este low carb și are puține calorii. Merge bine cu carne sau ca garnitură, dar este perfectă servită şi simplă.
Ingrediente pentru Plăcinta delicioasă cu zucchini, retete sanatoase
Click pe imagine pentru ingrediente si suplimente nutritive BIO
-2 ouă
-½ linguriţă sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
-1 linguriţă piper negru măcinat
-100 g brânză dată pe răzătoare (mozzarella, parmezan…)
Modul de preparare pentru Plăcinta delicioasă cu zucchini, retete sanatoase
Profita de reduceri!
- Cei doi zucchini se decojesc şi se dau pe răzătoare.
- Încearcă să-i storci de cât de multă apă posibil.
- Când ai stors toată apa, amestecă-i cu ouăle, sarea, condimentele şi 2 linguri de brânză.
- Toarnă aluatul într-un vas pentru copt (de ex. de 15X23 cm), presară restul de brânză şi coace-l timp de 30 de minute la 180°C (va recomand cuptorul), acoperit cu folie de aluminiu.
- După 30 de minute, scoate folia de aluminiu şi coace-l timp de încă 15 minute, până când se rumeneşte.
Timp de preparare : 50 min.
Cantitate rezultata : 4 felii
Informatii nutritionale /1 felie
Calorii - 110 Kcal
Carbohidrati - 3 g
Fibre - 1 g
Proteine - 10 g
Grasimi - 7 g
Trimiteți un comentariu