evomag.ro%20

Carnea, Pastele, Orezul

  


Carne, piine, paste fainoase, orez si fulgi de cereale

Unul din principalele riscuri pentru sanatate este consumul de grasimi animale

in cantitati prea mari; organismul are nevoie de grasimi in cantitati mici.

GRASIMILE SATURATE

se gasesc in primul rind in carnea de vaca, porc si oaie si in diversele produse 

preparate din aceste feluri de carne si din grasimea lor, cum sint cirnatii, 

placintele cu carne, hamburgarii etc.; excesul de grasimi saturate poate duce 

la boli ale arterelor coronare, la ingrasare si obezitate;

GRASIMILE NESATURATE 

se gasesc in carnea 

de peste, pui, curcan, rata, in oua, fasole, linte, seminte de floarea soarelui 

si in produsele care contin aceste alimente; grasimile nesaturate prezinta mai 

putine riscuri, dar in cantitati prea mari pot duce la ingrasare si la riscul 

aparitiei unor boli;

In loc de carne grasa sau slanina, cumparati cantitati mici de carne slaba; 

consumati mai multa carne de peste de orice fel; de asemenea, ficatul este aliment 

foarte bun, care contine fier; mincarurile traditionale din fasole si alte leguminoase 

sint hranitoare; cind le gatiti folositi cit mai putine grasimi animale si evitati 

prajitul; de asemenea, incercati sa evitati sa puneti grasimi in supe sau ciorbe; 

in concluzie, cu cit mincati mai putine grasimi, cu atit mai bine pentru sanatatea 

dumneavoastra.

Sursa: 

Centrul National de Promovare a Sanatatii 

si Programe - Institutul de Management al Serviciilor de Sanatate.

0 Comentarii

Trimiteți un comentariu

Post a Comment (0)

Mai nouă Mai veche