Șnițel fitness cu cartofi dulci la cuptor, reteta sanatoasa.
Ideea acestei rețete este simplă - pregătirea unui șnițel care să nu cadă greu la stomac și care să nu te rețină o oră în față aragazului. Succes! Această mâncare are un conținut proteic ridicat, carbohidrați sănătoși și un conținut redus de grăsimi.Un șnițel de pui gustos fără prăjeală nu e așa de greu de pregătit. Îți voi arăta cum îl poți pregăti în această rețetă simplă de șnițel fitness cu cartofi dulci la cuptor. Șnițelul de pui delicios și suculent se servește cu cartofi dulci la cuptor și salată.
Combinația este incredibil de gustoasă, așa că sigur îți va plăcea atât ție, cât și bărbaților mai sceptici :)
-800 g piept de pui
-1 kg cartofi dulci
-100 g fulgi de porumb (sau de tărâțe)
-4 linguri parmezan dat pe răzătoare
-2 ouă
-1 lingură ulei de măsline
-1/2 linguriță sare
-1/2 linguriță piper negru măcinat
Mie îmi place combinația cu cartofi dulci, însă dacă ție nu îți plac, îi poți înlocui cu garnitura ta preferată, sau poți savura această mâncare perfectă alături de o salată răcoritoare.
În acest ultim caz, mâncarea va fi și mai dietetică, cu un conținut de carbohidrați și mai redus. Parmezanul îi conferă șnitelului un gust delicat specific, iar fulgii de porumb (sau de tărâțe) îl vor face puțin crocant.
Încearcă acest șnițel de pui fitness cu cartofi dulci la cuptor chiar în acest weekend, este o rețetă minunată și sănătoasă pentru întreaga familie
Ingrediente pentru reteta de mancare sanatoasa
Click pe imagine pentru ingredientele pentru reteta si suplimente nutritive BIO
-1 kg cartofi dulci
-100 g fulgi de porumb (sau de tărâțe)
-4 linguri parmezan dat pe răzătoare
-2 ouă
-1 lingură ulei de măsline
-1/2 linguriță sare
-1/2 linguriță piper negru măcinat
- Spală cartofii dulci, taie-le capetele și taie-i în rondele.
- Așează-i într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt și stropește-i cu ulei de măsline.
- Într-un castron, bate ouăle cu o furculiță.
- Într-un castron mai mare, amestecă fulgii de porumb mărunțiți cu parmezanul, sarea și piperul.
- Taie pieptul de pui în bucăți subțiri (nu trebuie să-l bați ca pe șnițele).
- Dă fiecare bucată de pui prin ou, apoi prin amestecul pentru stratul crocant.
- Așează bucățile de pui într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Dacă este spațiu, adaugă și cartofii dulci. Dacă nu este spațiu, așează cartofii în altă tavă tapetată cu hârtie pentru copt (îi poți coace împreună cu puiul sau separat).
- Coace cartofii copți și șnițelele de pui timp de aproximativ 25 de minute la 180 de grade. Cartofii dulci trebuie să fie moi, iar șnițelele de pui trebuie să se rumenească.
- Servește mâncarea cu salată verde, roșii sau alte legume preferate.
Timp de pregatire: 45 min.
Cantitate rezultata: 4 portii
Trimiteți un comentariu