evomag.ro%20

Samosa cu Cartofi | Rețete de Mâncare Sanatoase

Samosa cu Cartofi | Rețete de Mâncare Sanatoase


  

 Samosa cu cartofi rețete de mâncare sanatoase, pachetele triunghiulare de aluat prăjit, înfășurat în jurul umpluturii de tot felul, sunt un răsfăț foarte popular în Asia de Sud. Toată lumea le iubește, la fel cum toată lumea iubește să mănânce găluște, empanadas și pierogi - există ceva universal atrăgător în a umple lucruri delicioase în aluat.

Deși sunt asociate în mod obișnuit cu țările din subcontinent, samosasele au o acoperire mult mai largă. Există multe versiuni de samosas în alte țări, cum ar fi sambusa făcute în Etiopia și chamuças din Portugalia. Cea mai veche mențiune despre un lucru asemănător samosei poate fi urmărită din Persia antică, până la sanbosag , un produs de patiserie crocant, prăjit, umplut cu carne măcinată și fructe.


Dar chiar dacă ne limităm discuția la samosasele găsite în Asia de Sud, există nenumărate feluri. Cele umplute cu cartofi condimentați și mazăre pot fi cele mai comune, dar există și samosas umplute cu rădăcină, linte, carne tocată condimentată, carne de pasăre și chiar creveți. Samosasele dulci pot fi umplute cu ciocolată și fructe proaspete sau uscate; Am avut odată chiar și o samosa umplută cu înghețată.


Vreau să vă prezint cum să faceți clasicul samosa sărat, unul umplut cu cartofi condimentați.


Nu Uita Să iti Descarci Gratuit Cartea cu Rețete Wellnes de 👉 AICI



Ingrediente pentru Samosa cu Cartofi | Rețete de Mâncare Sanatoase


Pentru aluat:


  •  2 căni de făină
  •  jumate de linguriță de sare
  •  4 linguri de ulei 
  •  6 linguri de apă


Pentru umplutura:


  •  4-5 cartofi medii
  •  3 linguri de ulei 
  •  2 căței de usturoi
  •  1 ardei iute, 
  •  1 linguriță de ghimbir
  •  1 ardei copt,
  •  ceapă
  •  sare
  •  piper
  •  ulei
  •  chimen, 
  •  coriandru
  •  curry

Modul de Preparare pentru Samosa cu Cartofi | Rețete de Mâncare Sanatoase




  1. Amestecăm făina cu sarea, adăugăm uleiul şi, treptat apa, apoi frământăm până rezultă o cocă nelipicioasă. 
  2. Acoperim aluatul şi îl lăsăm să se odihnească 30 de minute. 
  3. Fierbem cartofii cât să intre furculiţa în ei, îi trecem pe sub un jet de apă rece şi îi lăsăm să se răcească.
  4. Ii curăţăm de coajă şi îi tăiem bucăţi. 
  5. Într-o tigaie călim ceapa tocată mărunt, adăugăm usturoiul tocat şi condimentele, le lăsăm circa un minut să se călească împreună, după care adăugăm cartofii şi ardeii tocaţi, potrivim de sare și piper după gust şi mai lăsăm aproximativ 2-3 minute pe foc. 
  6. Lăsăm compoziția să se răcească într-o farfurie. 
  7. Întindem coca într-o foaie subţire, o tăiem pătrăţele şi pe acestea le umplem cu câte o lingură de umplutură. 
  8. Ungem marginile cu apă şi le prindem bine apăsând cu degetele (ca la colţunaşi). 
  9. Le prăjim în ulei încins, pe ambele părţi, apoi le scoatem pe un şerveţel absorbant.


Vă Recomandăm și următoarele bloguri interesante:




Trendia - (imbracate la moda)
Full Audiobooks Free - ( ofera gratuit 30 de zile sa descarci gratuit carti de Top de pe Amazon)
Afacerea Bani pe Net ( inveti cum sa iti faci un blog gratuit)


Nu Uita De Un Like Si O Distribuire!!!

0 Comentarii

Trimiteți un comentariu

Post a Comment (0)

Mai nouă Mai veche