evomag.ro%20

Musaca Grecească de Post

 




 Iata cum poti prepara faimoasa reteta de musaca greceasca cu vinete, in varianta vegana – de post!

Musacaua este o reteta cunoscuta in intreaga lume si are ca baza vinete si carne tocata. Este o mancare foarte delicioasa, ce poate fi gasita in diverse variante in functie de tara in care e preparata. Eu am ales sa fac azi varianta greceasca de musaca, insa fara carne – de post (vegana).

Ingrediente:


 

  • 1 Lingura de ulei de masline
  • 3 cartofi mari, decojiti si taiati cubulete
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • 2 vinete medii, felii
  • 500g ciuperci pleurotus, tocate
  • 100g texturat de soia granule sau cubulete
  • 1 cana rosii, tocate
  • 1 Lingura de pasta de tomate
  • 1 ceapa mare, tocata
  • ½ lingurita de boia afumata
  • un varf de nucsoara
  • 1 Lingura de unt vegan
  • sare si piper dupa gust
Instructiuni:
  1. Intr-o cratita medie, pune cartofii la fiert cu putina sare. Odata ce a inceput apa sa fiarba, micsoreaza flacara si fierbe cartofii pana se inmoaie - 15 minute. Scurge apa de la cartofi, dar pastreaza o cana de apa.
  2. Folosind un mixer de mana, prepara piureul de cartofi. Adauga putina apa daca e nevoie. Adauga usturoiul pisat, untul vegan, nucsoara , sarea si piperul dupa gust. Mixeaza pana piureul devine pufos.
  3. Intre timp, adauga intr-un bol texturatul de soia, boiaua afumata, sare si piper. Acoper-o cu apa fiarta. Lasa soia la inmuiat aproximativ 10 minute. Transfer-o intr-o sita si lasa sa se scurga apa.
  4. Preincalzeste cuptorul la 200°C.
  5. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor, unge-o cu putin ulei si aseaza intr-un strat vinetele feliate. Presara-le cu sare si piper si coace-le aproximativ 15 minute.
  6. Incinge o tigaie mare pe foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o timp de aproximativ 3 minute 
  7. Adauga ciupercile tocate si continua gatitul, aproximativ 10 minute, amestecand ocazional. Adauga rosiile, texturatul de soia si pasta de tomate. Amesteca pentru a incorpora toate ingredientele. Adauga sare si piper dupa gust si lasa-le deoparte.
  8. Asterne un start de felii coapte vinete pe fundul unei forme de copt. Acopera-le cu amestecul de ciuperci, apoi cu un alt strat de felii de vinete si ultimul strat fiind piureul de cartofi.
  9. Coace musacaua aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste usor.
  10. Presar-o cu un strop de boia afumata si serveste-o cu un pahar de vin rosu.


0 Comentarii

Trimiteți un comentariu

Post a Comment (0)

Mai nouă Mai veche