Nu Uita Să iti Descarci Gratuit Cartea cu Rețete Wellnes de 👉 AICI
Focaccia cu rozmarin este o paine plata originara din Italia aromata cu diferite ierburi si ulei de masline. Se prepara destul de usor, aproximativ la fel ca si un aluat de pizza, doar ca toppingul difera.
De câte ori fac focaccia cu rozmarin gândurile îmi zboară la Italia. Nu pot uita aromele de acolo, preparatele și vinurile renumite! Merg de minune cu o focaccia abia scoasă din cuptor și plină de arome!
Rozmarinul îmi place la nebunie, de aia am pus și în Tartă Cu Brânză De Capră Și Sfeclă Roșie | Rețete de Mâncare Sănătoase
Ingrediente pentru Focaccia cu Rozmarin | Retete de Mancare Sanatoase
- 500 g făină
- 1 cană cu apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare de mare
- Oregano și rozmarin mărunțite
Doriti sa preparati reteta? Cumparati produsele de mai jos pentru reteta.
Modul de Preparare pentru Focaccia cu Rozmarin | Retete de Mancare Sanatoase
1. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, una de faina si 150 ml de apa calduta. Se acopera cu un prosop de bucatarie, se lasa sa stea 5 minute la caldura dupa care se amesteca cu faina, uleiul de masline si laptele. Se formeaza un aluat elastic putin mai moale decat aluatul de pizza, se framanta 10 minute si se lasa la dospit cel putin 30 de minute.
2. Se intinde aluatul cu mana ( neaparat cu mana si nu cu facaletul ! ) intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca 10 minute. Dupa ce a crescut putin se fac niste gauri pe toata suprafata aluatului cu ajutorul degetelor, se stropeste cu ulei de masline si se presara cu oregano, busuioc si rozmarin (sarea am adaugat-o la sfarsit dupa ce am scos Focaccia din cuptor ( recomand cuptoarele de calitate superioară ) .
Cel Mai Mare Magazin Cu Produse Naturiste Sa Mutat și În Online!
Vezi Ce Produse Cool Au!!!
3. Se pune in cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 30 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia) la foc mediu pana se rumeneste la suprafata. Aroma condimentelor este incredibila, in special cea a rozmarinului... daca v-am convins sa pregatiti o Focaccia Home made va rog sa nu renuntati la rozmarin, are un rol destul de important in aceasta reteta.
Trimiteți un comentariu