Brioşe cu migdale şi cremă de caju şi cafea , rețetă sănătoasă
Nu Uita Să iti Descarci Cartea cu Rețete Wellnes de AICI
Aceste brioșe sănătoase cu migdale și cremă de caju și cafea sunt în mod clar slăbiciunea mea.
E bine că au în compoziție doar ingrediente sănătoase, nu conțin făină și sunt îndulcite cu miere.
Nici nu știu ce îmi place cel mai mult la ele - ori baza pufoasă din migdale, ori delicioasa cremă de cafea, cred că de fapt e o combinație între acestea două.
Brioșele cu migdale nu conțin făină sau gluten, iar în aluat rolul principal aparține făinii de migdale (care se obține prin mixarea sau râșnirea migdalelor), urmată de ouă, miere, unt de nuci, lapte, praf de copt și scorțișoară.
Dacă vrei ca baza să conțină și cacao, poți adăuga cacao în aluat. Este foarte ușor să prepari crema de caju și cafea, trebuie doar să amesteci nucile caju înmuiate peste noapte cu câteva boabe de cafea măcinate, iaurt, miere și cacao.
E delicios, de-abia aștept să pregătesc din nou acest desert sănătos.
Pregătește aceste brioșe dietetice pentru tine sau pentru petrecerile în familie, sunt sigură că vei impresiona pe toată lumea. Îți recomand din suflet aceasta rețetă.
Dacă nu ești mare amator de brioșe sau dacă îți e lene să le decorezi (eu nu te judec), poți pregăti cu ușurință din acest aluat brioșe sănătoase cu migdale fără gluten pe care mai apoi le poți servi ca atare.
Ingrediente pentru Brioşe cu migdale şi cremă de caju şi cafea , rețetă sănătoasă
Click pe imagine pentru ingrediente si suplimente nutritive BIO
- 1 ou
- 2 linguri unt de migdale/arahide (vi-l recomand pe acesta)
- 3 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- ½ cană lapte
- ½ linguriţă praf de copt
- un vârf de cuţit de scorţişoară (v-o recomand pe aceasta)
- ¼ cană cacao (opţional) (v-o recomand pe aceasta)
Crema:
- 50 g nuci caju (vi le recomand pe acestea)
- ½ linguriţă cafea
- 2 linguri iaurt grecesc
- 2-3 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 1 lingură cacao (v-o recomand pe aceasta)
Modul de preparare pentru Brioşe cu migdale şi cremă de caju şi cafea , rețetă sănătoasă
1. Într-un castron (recomand castroane) se amestecă migdalele măcinate (sau date prin blender) (recomand blendere) cu praful de copt, scorţişoara şi cacaoa (pentru brioşe de cacao).
2. Apoi se adaugă restul de ingrediente pentru brioşe şi se amestecă bine aluatul pentru a nu rămâne cocoloaşe.
3. Aluatul se toarnă cu lingura în cupe pentru brioşe din silicon (recomand cupe) – ar trebui să rezulte 6 brioşe mari sau 12 brioşe mici.
4. Se coc la 175°C între 17 şi 25 minute până se rumenesc. (recomand cuptoare)
5. După ce s-au copt, se lasă să se răcească complet, apoi se scot din forme şi se decorează.
6. Nucile caju se lasă la înmuiat într-un castron (recomand castroane) cu apă timp de 30-60 minute.
7. Apoi se clătesc şi se amestecă cu restul ingredientelor în blender până când rezultă o cremă fină.
8. Brioşele se decorează cu cremă folosind o pungă pentru ornat prăjituri sau o pungă de plastic. (recomand pungi pentru decorat)
9. După aceea se pot decora cu zmeură şi cu cafea.
Click pe imagine pentru ingrediente si suplimente nutritive BIO
Timp de preparare : 35 min.
Cantitate rezultata : 6 portii
Informatii nutritionale /1 portieCalorii - 175 KcalCarbohidrati - 19 gFibre - 2 gProteine - 6 gGrasimi - 10 g
Sursa: Magicianfit.hu
Recomand articles
Dealing with an Auto Accident - What You Need to Know about Finding a Lawyer in America
For Auto Accident Lawyers Services
Nu Uita De Un Like Si O Distribuire!!!
Inregistrează-te Mai Jos Să Primești Noutățile Prin Email
Sursa: Magicianfit.hu
Recomand articles
Dealing with an Auto Accident - What You Need to Know about Finding a Lawyer in America
For Auto Accident Lawyers Services
Nu Uita De Un Like Si O Distribuire!!!
Trimiteți un comentariu